Tillsammans

Bygger vi Föreningen

Sök

Info

Tillsammans Bygger vi föreningen

Tillsammans Bygger vi föreningen

På besök hos Team 13

Vi fortsätter resan i föreningens inre liv och i verksamhetsberättelsen, där vi möter Team 13.

När 25 hockeyspelare och nio ledare, genom lagledaren Linda Löfstedt-Karlsson, sammanfattar årets säsong så är det med orden glädje, gemenskap och engagemang.
– Det som alla drivs av är att våra barn får göra nåt de tycker att är roligt, som bygger gemenskap och som dessutom får barnen att röra på sig, säger Linda.
Det är inget som sker automatiskt, utan det kräver engagemang från alla; spelare, ledare och föräldrar, både på och utanför isen.

Och det är en aktiv säsong som nu sammanfattas, och förutom de tre träningar som laget har genomfört på veckobasis så har verksamhetsåret även kryddats med flera poolspel både på hemmaplan och på olika orter i Skåne.

– Höjdpunkten på säsongen för laget var när några av barnen fick chans att spela en Knattematch i en av pauserna i Scandinavium för en fullsatt arena. På läktaren satt de andra i laget och föräldrar och hejade på, berättar Linda. Glädjen var lika stor hos alla, oavsett om man stod på isen eller satt på läktaren. Det var verkligen pytteskinn på den upplevelsen!

Linda berättar att i lagledningen är målsättningen att skapa ett glatt och tryggt team som barnen ska känna gemenskap och längta till.
– Det börjar i enkla men självklara saker, som att vi säger hej till varandra och frågar om dagen varit bra, att vi uppmuntrar och sporrar varandra på och utanför isen, och hjälper varandra att lyckas. Då skapar vi en god laganda och bygger en stark framtid, säger hon.

Spelarna i Team 13 är i åtta-nioårsåldern och Linda berättar att i ledarstaben tycker att det är bra att barnen hinner ägna sig åt olika intressen och att de känner att de kan kombinera hockeyn med annat.
– Vi ser hur roligt de tycker att hockeyn är, och tycker att det är bra för dem att också hinna och kunna ägna sig åt andra idrotter eller fritidsintressen om de vill, säger Linda. Att barnen får ta del av olika sammanhang som ger olika stimulans och fin gemenskap är superviktigt, och utvecklande på alla plan, konstaterar hon.

Att lagets alla tränare både har tränarutbildning och själva har spelat hockey är väldigt värdefullt för spelarnas utveckling, menar Linda. Tränarna vet hur betydelsefullt det har varit för dem att spela och tillhöra ett hockeylag.

– Vi försöker hela tiden ta hänsyn till barnens utvecklingsnivå, både vad gäller det motoriska men också den kognitiva och sociala utvecklingen, förklarar hon.
Barnen lär sig mycket genom att leka sig fram och genom att övningarna anpassas i svårighetsgrad. Det hänger mycket på att göra en bra planering med varierad aktivitet för att undvika köer, och att man ger korta, muntliga instruktioner, att man som ledare visar och uppmuntrar att pröva. Vi ser att barnen har utvecklas under säsongen på ett fint sätt, avslutar Linda.

Vi säger stort tack till Team 13 och Linda för all hockeyglädje ni bjuder oss på och ser framemot att se er i hallen igen i höst när en ny och spännande säsong kör igång!

Relaterade inLägg

Ny Bronspartner

Hallarna har valt att växla upp ett steg och är numera en av Hammers Bronspartners vilket vi självklart är glada för. För alla dina dagar

Läs mer »

VI FYLLER PÅ I U16

Sportchef David Axebrink om U16: – Trots semestertider och härligt väder så ligger vi i. U16 nästa år kommer att coachas utav Huvudtränare Hampus Möllerström

Läs mer »