Tillsammans

Bygger vi Föreningen

Sök

Info

Tillsammans Bygger vi föreningen

Tillsammans Bygger vi föreningen

Hockey för alla

Är du intresserad av ett partnerskap som visar att ni tar stort samhällsansvar? Och som dessutom skapar friskare och gladare medarbetare? Eller är du sugen på att själv engagera dig inom ishockeyn? I sådana fall ska du nog läsa vidare om Hockey-För-Alla – vår storsatsning på att transformera ishockeyn, stärka våra partners och göra genuin samhällsnytta.

Bakgrund

Historiskt har ishockey, precis som andra komplexa och dyra sporter (tänk ridning, segling etc) varit ett tillhåll för den som har råd och kunskap. Effekten har blivit att många som velat ägna sig åt ishockey inte kunnat – något som inte bara lett till att svensk ishockey missat många talanger utan kanske främst att ishockeyn inte fått möjlighet att fostra lika många goda samhällsmedborgare. Vi vill ändra på det och är villiga att kämpa stenhårt då vi ser att både vi och samhället kommer tjäna på det.

Varför fler som ägnar sig åt ishockey?

Vi har en genuin tilltro till vår förmåga att fostra goda samhällsmedborgare som, när de lämnar ishallen går ut i ’det vanliga samhället’ och i sin tur gör sina klasskamrater, arbetskamrater, vänner, släkt och andra bättre. Det är riktigt bra för samhället och det är därför fler ska ägna sig åt ishockey. Att idrottens högst styrande organ i Sverige, Riksidrottsförbundet dessutom har som högsta mål att ”Så många som möjligt – så länge som möjligt” ska hålla på med sport gör det hela ännu viktigare.

Varför ägnar sig inte alla åt ishockey?

I vårt analysarbete av varför inte alla ägnar sig åt ishockey har vi lokaliserat fyra huvudsakliga hinder:

  1. Hockey är kostsamt: Inte minst är initialkostnaden hög.
  2. Hockey är komplext: Bara att veta vilken utrustning man behöver är komplicerat. Ännu värre blir det när man väl ska sätta på sig den för att inte tala om att lära sig åka skridskor.
  3. Man saknar samhörighet: Den som passerat 7 års ålder kan i de flesta ishockeyklubbar glömma att de kan börja. De är helt enkelt för långt efter sina jämnåriga kamrater.
  4. Man har fördomar: Hockeyn har under många år både varit och framställt sig som en farlig machosport, inte sällan med inslag om homofobi och andra otrevligheter.

Vad är Hockey-För-Alla?

Hockey-För-Alla är ett samlingsnamn för en lång rad projekt som genomfört och avser genomföra som alla syftar till en sak: Att fler ska kunna ägna sig åt ishockey. Sedan vi lanserade Hockey-För-Alla i början av 2020 har vi bland annat startat två nybörjargrupper och en tjejgrupp, byggt ett Hockey-För-Alla-förråd och fyllt det med 60 gratis låneutrustningar, lanserat vårt nya kultur- och principprogram Hammers Way of Working”, bjussat på inträde till vissa a-lagsmatcher m.m. Resultatet: På mindre än två år har vi gått från 300 till 465 aktiva. Ändå är vi bara i början. Inom tre år ska vi vara 800 aktiva spelare och långt fler ledare, volontärer, åskådare, anhöriga och andra som på något sätt ägnar sig åt ishockey.

Join the journey

Blir du sugen på att engagera dig, som spelare, ledare, volontär eller på annat sätt. Välkommen till oss! Vi har nybörjargrupper och lag för de allra flesta – surfa runt på vår hemsida för att hitta ditt lag och/eller kontakta oss på kansli@hammers.se

Är du företagare och vill synas med oss? Du kan bli partner till Hockey-För-Alla. Det ger dig rätt att offentligt visa att du stödjer vår resa mot att fler kan ägna sig åt ishockey. Dessutom ingår dekaler och digital exponering på flertal ställen. Intresserad – kontakta oss samarbete@hammers.se eller genom att ringa 035-13 33 90.

Långsiktighet

Det här är ingen dagslända. Vi är fast bestämda att bli den enskilt största sporten i Halmstad. Det finns egentligen bara en sak vi är ännu mer bestämda kring: Att allt vi gör syftar till att göra människor bättre. Varmt välkommen till oss!

 

Våra Partners för Hockey-För-Alla

Sponsor
Intersport
Sponsor
Rejmes
Sponsor
Halmstads Fastighets AB
Sponsor
Bauer Hockey
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor

Sponsor
Frigovent
Sponsor
Halmstad Stadsnät
Sponsor
Dina försäkringar
Sponsor
MTA Bygg och Anläggning
Sponsor
KA Industriteknik AB
Sponsor
HEM
Sponsor
Stena Recycling AB
Sponsor
Sponsor
Sponsor

 

Relaterade inLägg

Om föreningen

Detta är Halmstad Hammers HC Föreningen bildades så sent som 2005-11-18 Vår Verksamhetsidé Ishockey i Halmstad är en fysisk aktivitet som vi utför för att

Läs mer »

Styrelsen

Halmstad Hammers HC Styrelse 2024/2025  Peter Fredriksson, Ordförande – peter.fredriksson@hammers.se Sebastian Nilsson, Vice ordförande Linda Löfstedt Karlsson, Sekreterare – linda.lofstedt.karlsson@hammers.se Magnus Tidstrand, Kassör Gunilla Johansson,

Läs mer »