Tillsammans

Bygger vi Föreningen

Sök

Info

Tillsammans Bygger vi föreningen

Tillsammans Bygger vi föreningen

På besök hos Team 10

Vi fortsätter utforska föreningens inre liv och ett nytt avsnitt ur verksamhetsberättelsen för 2021/2022, där vi gästar ett av våra ungdomslag, Team 10, och ber tränaren Björn Liljander berätta om både laget och årets säsong.

Du såg kanske nyheten om teamets framgångar i mitten av april, när Good Morning Hotels Cup spelades i Halmstad,  där laget firade cupsegern i guldhattar och stor glädje! Under den gångna säsongen har laget lyckats plocka hem inte bara en utan hela tre cupvinster.
– Vinsterna i all ära, men vårt mål är framför allt att skapa minnen för livet, förklarar Björn, när han försöker sammanfatta årets säsong. Alla barn ska självklart få drömma om att bli hockeyproffs, den drömmen uppmuntrar vi gärna. Samtidigt vet vi, rent statistiskt sett, att det är få som blir det. Men oavsett om man blir hockeyproffs eller inte så kan alla få härliga minnen av ett fint sammanhang att se tillbaka på som vuxen, när man kanske återvänder som förälder, ledare eller som sponsor till föreningen.

Familjedag i Oskarström

– Någonstans är ju grunden till allt vi gör att skapa glädje och gemenskap för barnen och ungdomarna. Och även om vi tränar hockey, så handlar det vi gör inte bara om hockey. Vi försöker göra saker som bygger teamet som grupp och sammanhållningen teamet och relationerna mellan oss. Så vi har hyrt biosalong, vi har kört pizzakväll med quiz, vi har spelat diskgolf och haft familjedag ute i Oskarström med mera.

Björn konstaterar samtidigt att det är ett väldigt träningsintresserat gäng på 4 tjejer och 20 killar som utgör Team10 och uppslutningen på träningarna nästan hundraprocentig.

– Det här är ett gäng som verkligen vill spela hockey, och det har varit spännande att se utvecklingen under åren hos våra killar och tjejer, säger Björn. Vi har nog aldrig pratat resultat i laget, utan alltid fokuserat på att skapa intresse för hockeyn och få barnen att vilja lära sig mer, att vilja utvecklas och vara mångsidiga i träningen.

– Vi stänger alla ursäkter om att vi för lite istid och funderar i stället på hur vi förvaltar den istid vi har Vad gör vi på isen när vi har tillgång till den, och vilka övningar kan vi träna utanför, förklarar Björn. Det handlar om att tänka till för att få rätt effekt, ha en hög aktivitetsgrad och stationsträningar med många repetitioner för att få teknik och rörelsemönster att sitta.

Besök i Ängelholm när U20 landslaget mötte Finland

Ända fram till i år har tjejerna och killarna delat omklädningsrum och Björn menar att det har skapat väldigt sunda normer och ett sunt språk i laget.
– Syftet med vår verksamhet, inte bara i vårt lag utan i hela föreningen, är ju att skapa en trygg punkt för alla som är här, säger Björn. Som förening har vi ett stort samhällsansvar och kan bidra till att skapa en positiv tillvaro. Det är ju en jättefördel och trygghet inför framtiden att lära känna och få kompisar som kanske bor på andra sidan stan och går i andra skolor.

Björn vill rikta en särskild eloge till Team 10:s hängivna ledare och fantastiska föräldragrupp, som gör ett jättejobb för både laget och föreningen.
– Jag beundrar verkligen det här gänget, säger Björn med eftertryck. Det är tufft att bygga ett bra ledarteam, och det förutsätter att man jobbar tillsammans. Det är så mycket hjärta i det här gänget, jag brukar säga att det är som Halmstads tre hjärtan. Bara helt fantastiskt!

 

Vi gratulerar Team 10:s spelare, ledare, föräldrar och supportrar till ett både lärorikt och framgångsrikt verksamhetsår och ser fram emot att nästa säsong!

Relaterade inLägg

HockeyEttan 2024/2025

Då var det klart hur serieindelningen blir och för vår del blev det så här: SÖDRA: Alvesta Halmstad Troja-Ljungby Karlskrona KRIF Kristianstad Mörrum Tyringe Pantern

Läs mer »