Tillsammans

Bygger vi Föreningen

Sök

Info

Tillsammans Bygger vi föreningen

Tillsammans Bygger vi föreningen

På besök hos kioskgruppen

Nästa besök i Hammers verksamhetsberättelse gör vi hos kioskgruppen. Det är en imponerande mängd kaffe, korvar och hamburgare och godis som omsätts i Hammers kiosker under en säsong. För att inte tala om de enormt populära popcornen!

– Jag tror att vi hade kunnat sälja hur mycket popcorn som helst, förklarar Helena Karlsson som är kioskansvarig i Hammers glatt. Och inför nästa säsong står en, eller kanske rentav två, popcornsmaskiner högt på kioskgruppens önskelista.

Det är också ett minst lika imponerande gäng som med Helena i spetsen, tar sig an arbetet med att beställa och hålla ordning på alla varor, försöka gissa rätt på hur många som vill ha nåt att äta eller dricka under matcherna och förbereda för det, och se till att alla kiosker är bemannade varje match.

Från vänster: Ann-Sofie Nyström, Magdalena Nilsson, Helena Karlsson och Jenny Fransson

– Ja, i höstas när jag tog mig an uppdraget som kioskansvarig, så anade jag nog inte riktigt hur mycket jobb det faktiskt innebär, konstaterar Helena med ett skratt. Det är först när man står mitt i det som man inser att det gäller att ha stenkoll på isschemat så att man förutom A-lagets spelschema också vet om det är ungdomsmatcher på ingång, som också behöver ha varor att sälja.

Under den här säsongen har man haft värdefull hjälp av Evelina Wallentin på restaurang Skytten, som är en del av Compass Group. (Ni som har följt A-lagets säsong har säkert hört talas om den berömda köttfärs med spaghetti som har levererats till spelarna på bortamatcher – av Evelina).

– Tack var Evelina och det hon har hjälpt oss med under säsongen har vi både fått bättre priser på våra inköp och även bättre hantering av varorna och kan hålla alla krav som kommunens miljö och hälsa ställer på vår mathantering, förklarar Helena. Försäljningen i kioskerna är bra, vi har bra priser och kunderna verkar vara nöjda med utbudet.

När säsongen 2022/2023 kör igång kommer publiken och kunderna att mötas av lite nyheter även på kioskfronten.

– Vi får vita, fräscha ytor när kommunen har målat om korvlådorna, berättar Helena. Vi får nya kokplattor och kaffebryggare, och elektroniska prisskyltar. Och så spottar för snygg belysning. Det kommer att bli så snyggt!

Bemanningen i kioskerna sker genom föräldrakraft berättar Helena och uppe i lagret finns idag en whiteboard som hälsar välkommen och beskriver vad som förväntas av den som jobbar i kiosken

– Det är många föräldrar som aldrig har stått i kiosken, eller som på grund av pandemin inte hade stått på länge, så det är viktigt att se till att de känner sig välkomna när de kommer.

Helena vill passa på att rikta ett stort tack till alla föräldrar som engagerat sig i kiosk-verksamheten under säsongen.
– När säsongen börjar vet vi inte exakt hur säsongen kommer att bli, och bara kvalserien nu i mars och april innebar fem extra matcher, förklarar Helena. Men föräldrarna ställde upp och fanns till hands. Alla har hektiska liv och barnen har olika aktiviteter, ändå kom de hit och hjälpte till här.

Många föräldrar vittnar också om att de tycker att det är roligt att lära känna andra föräldrar utanför det egna laget, och skriver därför upp sig för fler tjänstgöringar i kioskerna än de två tillfällen, ett på hösten och ett på våren, som varje familj i föreningen förväntas göra.
– Man får plötsligt en hel hockeyfamilj, som har kul ihop, oavsett om barnen är födda 06 eller 14, säger Helena med värme.

Vi riktar ett stort tack till alla fantastiska föräldrar som gör det möjligt att hålla igång våra kiosker och tackar för kioskgruppen för allt arbete de gör!

Nu ser vi fram emot att få premiärköpa i uppfräschade korvlådor i höst igen!

Relaterade inLägg

Årsmöte

Härmed kallas medlemmar i Halmstad Hammers HC till föreningens årsmöte. Datum/tid: torsdag den 13 juni kl. 18.00 Plats: Profil Hotel, Halmstad Plaza, Plaza Ballroom Vid årsmötet skall

Läs mer »

Första träningsmatcherna

Dagens andra nyhet är att den kommande säsongens två första träningsmatcher är spikade. Borta och sedan hemma mot Kristianstads IK. En svalkande nyhet i sommarvärmen.

Läs mer »