Tillsammans

Bygger vi Föreningen

Sök

Info

Tillsammans Bygger vi föreningen

Tillsammans Bygger vi föreningen

På besök hos Hammers J20

Det är full rulle i Hammers gym den här kvällen när vi gör ett besök hos Hammers J20 för att sammanfatta säsongen 2021/2022. Under maj månads sista dagar håller Jens Berggard, Linus Sjösten och Emil Åström i fystesterna av spelarna, och just ikväll rapporteras bland annat chins och bänkpress innan laget snart tar sommarlov för att sedan starta upp tillsammans igen i augusti.

Och Jens ”Jensa” Berggard, ansvarig tränare för J20, menar att det är ett revanschsuget gäng som ser
fram emot nästa säsong.
– Ja, för årets säsong blev inte alls som förväntat, konstaterar han. Försäsongen 2021 började rätt bra, men sen blev det osynk, spelarna blev skadade i omgångar och laget drabbades av corona.
Vi fick ställa in både träningar och matcher, och när vi var friska igen så var det motståndarnas tur att bli sjuka. Det blev långa speluppehåll varvat med korta, intensiva perioder där vi spelade tre eller fyra matcher på en vecka. Så nej, vi fick inget riktigt flyt på säsongen, suckar Jensa.

J20-verksamheten har under flera år hållit hög klass och varit uppe och nosat på SuperElit och trots att förra säsongen inte blev som tänkt, så är målbilden att hålla toppnivå oförändrad.
– Två år av pandemi har såklart påverkat verksamheten, menar Jensa och tillägger att även andra klubbar på samma och högre nivå delar bilden av att utvecklingskurvan har stannat av på grund av coronans restriktioner och begränsade förutsättningar att träna och spela match.

– Samtidigt finns det alltid något att lära sig från varje säsong, säger Jensa, även om man inte kanske når riktigt de resultat man hade förväntat sig. Vi vet vad vi gjorde fel förra året, så nu laddar vi om och satsar på nästa säsong. Målet är att få till en träningsvillig grupp och förutom all träning som är direkt kopplade till att utveckla hockeyn, så satsar man under kommande säsong även på andra aktiviteter för att stärka gruppen och lagets sammanhållning, säger han.

Att Hammers juniorverksamhet är attraktiv är det dock ingen tvekan om. Jens berättar att det var 70 sökande till hockeygymnasiet, av dem erbjöds 15 en studieplats och hälften av dem är från Halmstad.
– Det är jättekul att vi har en större årskull från Halmstad på väg in i juniorverksamheten igen, säger Jensa. I år kommer vi också att ha totalt tre lag i juniorverksamheten, så att J18 och J20 har varsitt lag i elitverksamheten, och sen har vi även en tredje grupp, bestående av både J18- och J20-spelare i division 1.

Vid det här laget börjar tränarstaben för juniorerna bli ett rätt rutinerat och väl inkört team, men lusten att fortsätta utveckla sina kunskaper och kompetenser för att i sin tur få spelarna att utvecklas är ständigt närvarande.
– Nivån blir och ska bli bättre hela tiden, vi ska spetsa till det och vara i framkant hela tiden, konstaterar Jensa. Det gäller hela verksamheten, både spelare och tränare. Alla vill prestera på topp! Och samarbetet vi har med övriga lag i Hammers, både A-laget och J18, liksom samarbetet med Raverns är viktiga för hela utvecklingen.
I samband med att man utökar verksamheten med fler lag på juniornivå, så finns det behov av att utöka ledarstaben med fler aktiva.
– Ja, vi behöver både lagledare och materialare, så om det finns nån som känner sig sugen på att engagera sig i juniorverksamheten, så är det bara att höra av sig till oss. Ni är varmt välkomna till oss, avslutar Jensa glatt.

Och vi önskar J20 och hela juniorverksamheten en riktigt skön sommar och ser fram emot en ny och spännande säsong 2022/2023 i höst igen!

 

 

Relaterade inLägg

Ny Bronspartner

Hallarna har valt att växla upp ett steg och är numera en av Hammers Bronspartners vilket vi självklart är glada för. För alla dina dagar

Läs mer »

VI FYLLER PÅ I U16

Sportchef David Axebrink om U16: – Trots semestertider och härligt väder så ligger vi i. U16 nästa år kommer att coachas utav Huvudtränare Hampus Möllerström

Läs mer »