Tillsammans

Bygger vi Föreningen

Sök

Info

Tillsammans Bygger vi föreningen

Tillsammans Bygger vi föreningen

Information från Hammers styrelse

Med anledning av den artikel som publicerades av Hallandspostens Jan-Owe Wikström idag, så vill vi förtydliga följande:

Den omorganisation av klubben som har tagits fram har beslutats av en enhällig styrelse, som ser att den ger möjligheter att växa och utvecklas för att bli en allsvensk förening.

Omorganisationen består av följande delar:

 

  • En omfattande satsning på ungdomar genom bildandet av en akademiverksamhet. Fredrik Johansson har på basen av sin kompetens och erfarenhet erbjudits tjänsten som akademi/utvecklingschef och att därmed bli ytterst ansvarig för den sportsliga utvecklingen i föreningen. Dialogen om tjänsten har förts med honom sedan i början av januari och han har valt att avvakta med sitt beslut. Han är fortfarande kontrakterad som A-lagstränare och då vi är mitt i en pågående säsong är det självklart där fokus ska vara.
  • Akademisatsningen innebär att den sportchefsroll som Niklas Söderström har innehaft inte längre kommer att finnas kvar och därför avslutas det pågående kontraktet med Niklas i förtid. Klubbledningen har haft möten med Niklas om detta.
    Av respekt för de förändringar det innebär för berörda parter valde klubbledningen att inte föra dialog med fler parter än de berörda personerna i det här skedet.
  • I samband med att Peder Carlsson lämnar rollen som klubbchef ändras den tidigare klubbchefstjänsten till en tjänst som affärsutvecklande säljare i stället. Rekryteringen av den affärsutvecklande säljaren medför därför inga ökade kostnader för klubben utan skall istället tillföra intäkter och skapa ytterligare möjligheter för tillväxt i linje med föreningens långsiktiga plan.

Då Hammers är en mindre förening med högt satta mål, en allsvensk status, är den satsningen på våra barn och unga som föreningen nu gör helt nödvändig. Om vi inte skapar en miljö i Hammers där våra egna barn, som gått hela vägen från hockeyskolan till juniorverksamheten, känner att man har möjlighet att utvecklas och lyckas både som spelare och person så har vi misslyckats i våra ambitioner.

Vi har fantastiska förutsättningar att träna hockey på Arenan och med satsningarna på Spiideo och eget gym har vi tagit steg mot en ännu mer mångsidig verksamhet, för både bredd och elit.

Att vi nu väljer att satsa ytterligare på en egen akademi är ytterligare ett steg i rätt riktning för att skapa en ännu mer kvalitativ och proffsig hockeyverksamhet, där vi tar helhetsansvar för både spelarnas, tränarnas och ledarnas utveckling. Detta kommer förhoppningsvis att tillsammans med allt annat hårt arbete leda fram till att vi inte bara når Allsvenskan utan att vi faktiskt kan etablera oss och stanna kvar där.

 

Styrelsen i Halmstad Hammers

Hans-Erik Backman

Ordförande

Relaterade inLägg

Årsmöte

Härmed kallas medlemmar i Halmstad Hammers HC till föreningens årsmöte. Datum/tid: torsdag den 13 juni kl. 18.00 Plats: Profil Hotel, Halmstad Plaza, Plaza Ballroom Vid årsmötet skall

Läs mer »

Första träningsmatcherna

Dagens andra nyhet är att den kommande säsongens två första träningsmatcher är spikade. Borta och sedan hemma mot Kristianstads IK. En svalkande nyhet i sommarvärmen.

Läs mer »