Tillsammans

Bygger vi Föreningen

Sök

Info

Tillsammans Bygger vi föreningen

Tillsammans Bygger vi föreningen

Fredrik Johansson tjänstledig säsongen 2022-2023

Hammers huvudtränare Fredrik ”Freddan” Johansson har begärt tjänstledigt för säsongen 2022-2023 för att arbeta på annan ort.

Beskedet att Fredrik vill ha tjänstledigt för ett annat tränaruppdrag är ledsamt men var väntat, menar klubbdirektör Håkan Strömqvist.

Under våren tackade Fredrik Johansson ja till ett erbjudande om att kombinera rollen som A-lagets tränare med ett uppdrag som akademi- och utvecklingschef i Hammers.

– Efter att Freddan tackade ja till det här jobbet hos oss, så har det inte blivit som det
var tänkt, förklarar Håkan. Det har spridits uppgifter som är missvisande eller direkt felaktiga och det har blivit en ohållbar situation för honom.

– Trots att vi från klubbens sida har försökt hitta olika lösningar för att stötta honom i det som har pågått så har det nu blivit så här. Vi förstår hans beslut och respekterar det, säger Håkan Strömqvist.

Freddan själv vill fokusera på den positiva utveckling Hammers har haft.

– Vi gör ett väldigt fint bokslut för den här säsongen, säger Freddan. Vi visar att vi bygger en verksamhet som håller för nästa nivå. Sportsligt når vi en historisk nivå med kvalserien och ekonomiskt gör vi ett fantastiskt resultat, det får vi verkligen vara stolta över allesammans, tillägger han.

Fredrik har mer än två decenniers erfarenhet av olika klubbar i division 1 och har varit en del av Hammers sedan han säsongen 2015/2016 klev in som A-lagstränare och något av en alltiallo i föreningen. Han har haft en stor del i att bygga föreningen och klubben till vad den är idag och efter årets säsong har han uppvaktats intensivt med jobberbjudanden från flera håll.

– Det är självklart roligt att få den bekräftelsen, säger Fredda, och jag har haft en öppen och väldigt bra dialog med både vår klubbdirektör, Håkan Strömqvist, och med hela styrelsen om hur mina tankar går. Efter moget övervägande har jag nu valt att tacka ja till ett tränaruppdrag i en annan klubb, och kommer därför att vara tjänstledig från Hammers under kommande säsong.

Nu under de närmaste veckorna ligger fokus på att färdigställa lagbygget för nästa säsong, där nio spelare är klara tillsvidare och i veckan kommer ytterligare ett antal  spelare att presenteras. Parallellt med det förs det dialog med ett antal välmeriterade och etablerade tränarkandidater för A-laget som vi hoppas kunna presentera i närtid, berättar Fredrik och Håkan.

– Träningsmatcherna är spikade, tidtabellen för matcherna i grundserien är mer eller mindre klara och nu i veckan har vi uppstartsträff bland klubbarna i södra serien, säger Freddan.

– Nu riktar vi blicken framåt, mot en ny säsong och på att göra det bästa av den, avslutar Håkan.

Relaterade inLägg

Ny Bronspartner

Hallarna har valt att växla upp ett steg och är numera en av Hammers Bronspartners vilket vi självklart är glada för. För alla dina dagar

Läs mer »

VI FYLLER PÅ I U16

Sportchef David Axebrink om U16: – Trots semestertider och härligt väder så ligger vi i. U16 nästa år kommer att coachas utav Huvudtränare Hampus Möllerström

Läs mer »