Tillsammans

Bygger vi Föreningen

Sök

Info

Tillsammans Bygger vi föreningen

Tillsammans Bygger vi föreningen

En hälsning från styrelsen

Ska vi vara där pucken är eller där pucken kommer att vara?

En hälsning från styrelsen

Vi har fullt förtroende för Håkan Strömqvist och Fredrik Johansson och vi uppskattar dem för deras omfattande erfarenhet och mångsidiga kompetens och inte minst för det pannben vi vet att de har och som krävs för att arbeta med långsiktiga utvecklings- och förändringsarbeten.

Det är deras uppdrag att forma verksamheten och knyta till sig de kompetenser och krafter som de behöver och tror blir bäst för att lyckas med uppdraget. Ge dem gärna goda råd och konstruktiva förslag, det uppskattar de. Att skriva kränkande och nedsättande kommentarer om personerna i våra sociala kanaler kan vi inte tillåta och det är heller inte något som inspirerar eller stimulerar utveckling. Så håll god ton i kommentarsfältet.

Om satsningen på barn – och ungdomsverksamheten

Av Halmstad Hammers 558 medlemmar är 459 stycken, eller 82 %, barn och ungdomar upp till 18 år. Det är kanske lätt att glömma? Vi är väldigt duktiga på att berätta om A-lagets matcher och resultat på vår hemsida och i våra sociala medier, men betydligt sämre på att berätta om allt det omfattande och viktiga arbete som görs i barn- och ungdomslagen.

För det är faktiskt där allt med Halmstad Hammers tar sin början: När en liten unge väljer att börja spela hockey, blir en del av glädjen och gemenskapen, får stödet och uppmuntran av sina tränare, ledare, lagkompisar och supportrar på hela den långa utbildnings- och utvecklingsresa som hockeyspelandet innebär. När Rune Johansson, en välkänd Hammersprofil och numera verksamhetsansvarig på Regionförbundet Hockey Syd, nyligen intervjuades (Hallandsposten 29.4) om hur han ser på Hammers framtid, så lyfte han vikten av att arbeta med utvecklingen och utbildningen av unga spelare.

Med erfarenhet från sina år i Rögles verksamhet konstaterade han att Hockeyettan är en svår serie, som betraktas som en genomströmningsserie, där många spelare ser den som en språngbräda för att ta sig till en högre serie. Därför måste man ha en bra ungdoms-verksamhet som kan leverera spelare till A-laget, och det är ett arbete som tar tid att bygga upp, konstaterade han.

Han är inte ensam om att resonera så här, och de flesta klubbar – från Hockeyettan och uppåt i seriesystemet – har eller strävar efter att ha en hög kvalitet på sin ungdoms-verksamhet för att skapa framgångar för hela klubben. Det är där den här organisationsförändringen med en tydligare ungdomssatsning tar sin början. För ambitionen är den samma som den målbild årsmötet fastställde 2018: Att bygga en framgångsrik klubb, med en barn- ungdomsverksamhet som lockar till sig spelare och lyckas behålla dem, med en kapacitet att utveckla egna spelare för A-laget och en plats för Hammers i Allsvenskan. Vi tänker att vi är många som delar den ambitionen.

Minns du förresten hur det såg ut i Halmstad Hammers för fem år sen?

Då, våren 2017, var föreningens ekonomi konkursfärdig. Vår likviditet var obefintlig och vi hade skulder i miljonklassen till olika fordringsägare (och A-laget slutade sist i både grundserien och vårserien). Där började ett ganska slitsamt jobb för en nytillsatt styrelse med att reparera och återbygga förtroendet för vår förening hos våra sponsorer och samarbetspartner och få kontroll på både ekonomi och verksamhet. Men redan ett år senare, 2018, kunde föreningen redovisa ett litet plusresultat för ekonomin och A-laget slutar på sjundeplats i grundserien och på andra plats i vårserien. Så här har arbetet fortsatt, steg för steg, år för år, med att bygga upp en stabil och hållbar verksamhet på alla plan, trots två år av pandemi med restriktioner och trista spel- och träningsförutsättningar för alla och utan publik. Nu fem år senare har vi många anledningar att fira: A-laget var i kvalserien, J18 gick också till kval, U12 vann Good Morning Hotel Cup och firade i guldhattar och klubben kan stolt visa upp ett starkt både sportsligt och ekonomiskt resultat. Och arbetet med att rigga verksamheten för nästa säsong har påbörjats, inte bara för A-lagets del utan för alla våra verksamheter.

Vi vill fortsätta fostra riktigt bra spelare i Hammers – bra spelare, bra människor, bra framtida kollegor och vänner.

I ett berömt citat av världens mest kända 99:a, Wayne Gretzky, säger han att ”En bra spelare är där pucken är, medan en riktigt bra spelare är där pucken kommer att vara”.

Vi vill vara där pucken kommer att vara. Det hoppas vi att ni också vill.

Med vänlig hälsning

Halmstad Hammers styrelse

Anette Pärna
Cristian Hallin
Hans-Erik Backman
Johan Gustafsson
Johan Sahlin
Ylva Källman

Relaterade inLägg