Q&A om partnersskap

Så trevligt att du besöker vår Q&A.
Vi hoppas att den ska ge svar på dina frågor. Om så inte är fallet, tveka inte att kontakta oss på sponsring@hammers.se eller genom att ringa kansliet på 035-133390.

HAR NI NÅGON SPONSORFOLDER?

Javisst. Du hittar den på www.hammers.se/sponsring/ eller så skickar vi den gärna till dig. Vänligen maila sponsring@hammers.se eller ring 035-133390 så fixar vi det på momangen.

 

VILKA OLIKA PAKET HAR NI?

Vi tror inte att alla vill bli stöpta i samma form. Därför har vi valt att inte arbeta med några paket. Istället erbjuder vi ett smörgåsbord av exponeringsmöjligheter där du själv kan kombinera alla de produkter du önskar. Mer information hittar du i vår sponsorfolder. Behöver du hjälp? Kontakta oss gärna på sponsring@hammers.se eller genom att ringa oss på 035-133390.

 

HUR FUNGERAR ER PRISSÄTTNING?

Bra fråga. Även här har gjort det synnerligen enkelt för oss. Vi har satt samman en prislista. I den framgår priserna för varenda produkt som vi erbjuder. När du bestämt dig för vilka produkter du vill köpa räknar du enkelt samman vad produkterna kostar. Därefter lägger du på reklamskatt (som varierar över tid, aktuell skatt finns alltid på www.skatteverket.se) och vips vops så har du den summa du kommer faktureras när avtalet är signerat och klart.

Funderar du på om det går att pruta? Ännu en bra fråga. Svaret är enkelt: Vi i Hammers är affärsmänniskor. Vi gör bra affärer för att kunna uppfylla vårt uppdrag: Att göra människor bättre. Det innebär att vi håller oss till vår prislista. Dock innebär det inte att vi inte kan dra av pengar på din faktura. Men då önskar vi någon annan form av kompensation. T ex att du hjälper oss med en arbetsinsats som behöver göras. Eller att du skänker en produkt/tjänst som vi kan sälja. Eller att du delar med dig av din kunskap och höjer vår kompetens. Deala gärna med oss – det gillar vi.

 

VAD INGÅR I MIN SPONSRING?

Vi tycker att alla som sponsrar Hammers ska ha en rimlig chans att tjäna på sin sponsring, dvs att du och andra sponsorer ska ha möjlighet att tjäna pengar på din sponsring. Dessutom tycker vi att din sponsring ska ge upphov till trevligheter. Samtidigt ska vi hushålla med de resurser vi har och som läget ser ut just nu så kan vi inte ge bort en massa saker som kostar pengar. Däremot har vi en hel del att ge bort som inte kostar oss så värst mycket. Nedan ser du vad som alltid ingår när du köper valfria sponsringsprodukter till ett värde av minst 3 000 kr/säsong.

 • medlemskap i vårt sponsornätverk ”Hammers Business Club” (inbjudningar kommer per mail)
 • 10 fribiljetter till säsongens hemmamatcher (gäller ordinarie seriematcher men dessvärre ej kval, play-off eller dyl). Gäller kopparpartner eller högre. Hämtas på kansliet. Värde 1200-2400 kr.
 • exponering på vår webbsida hammers.se
 • Rätt att titulera ditt företag som ”Officiell partner” till Halmstad Hammers. Din nivå styrs av hur mycket du sponsrat för innevarande säsong, se stycket ”Vilka är era partnernivåer?” nedan.
 • (Om så önskas) exponering på våra sociala medier i samband med att avtalet signeras
 • Exponering av ditt företagsnamn i samband med en ”tack-hälsning” i nästa års sponsorfolder. Gäller kopparpartner och högre.
 • Exponering av eventuellt medlemserbjudande som du vill rikta till alla som är medlemmar eller hedersmedlemmar i Halmstad Hammers. Visas i deras digitala medlemskort som vi har via Svenska lag.
 • En signerad A5-flyer med innevarande säsongs bild på a-laget. Avhämtas på kansliet under november-december.

 

VILKA ÄR ERA PARTNERNIVÅER?

Det sägs att kärlek inte kan köpas för pengar. Trams säger vi. Affärer är kärlek. Affärer skapas genom reklam. Reklam kan köpas för pengar. Alltså går det att köpa kärlek för pengar.

Det sägs också att man inte ska göra skillnad på folk och folk. Bra säger vi. Alla har samma värde. Däremot så ska man tamejfasen kunna göra affärer som en effekt av att man lägger sina förvärvade slantar hos oss. Vi älskar personer som vågar starta och driva företag och som dessutom är givmilda nog att stötta hockeyn. Tack säger vi.

Här väljer vi därför att göra skillnad på folk och folk genom att man kan köpa sig till olika ”nivåer” av berömdhet. Nedan är vårt försök att göra skillnad utan att göra skillnad.

 • Officiell partner: Du som köper sponsringsprodukter för 3 000 – 11 999 kr kan med stolthet kalla dig för ”Officiell partner”
 • Officiell kopparpartner: Du som köper sponsringsprodukter för 12 000 – 24 999 kr kan titulera dig officiell kopparpartner.
 • Officiell bronspartner: Om ni köper sponsringsprodukter för ett värde mellan 25 000-49 999 kr ingår en signerad lagbild i A4-format och rättighet att kalla er för ”Officiell bronspartner”. Bilden hämtas på kansliet under november eller december.
 • Officiell silverpartner: Lägger ni in 50 000-99 999 kr ingår dessutom en matchtröja (värde 1500 kr) och rättighet att kalla er ”Officiell silverpartner”. Tröjan hämtas på kansliet under april eller maj.
 • Officiell huvudpartner: Om ni köper sponsringsprodukter för över 100 000 kr får ni utöver ovan dessutom en signerad ishockeyklubba (ovärderlig) och rätten att kalla er ”Officiell huvudpartner”.

Respektive partnernivå anses uppnådd när betalning är oss tillhanda.

Utöver ovan nivåer har vi några specialare som man kan erhålla mot överenskommen ersättning, vänligen se nedan. Mer detaljerad information finns i prislistan.

 • Officiell cuppartner
 • Officiell lägerpartner
 • Officiell utbildningspartner

 

Du som väljer att sponsra oss genom programmet ”Hockey För Alla” kommer dessutom att profileras som ”Partner för Hockey För Alla” och har rätt att själv använda det uttrycket. Läs mer på www.hammers.se/hockey-for-alla

 

VAD STÅR DET I DET FINSTILTA?

Vi värnar djup respekt. Mot alla. Således även mot dig. Därför har vi inget finstilt område i våra avtal. Det finns ändå några saker vi vill belysa extra så att de inte kommer som en chock för dig:

 1. I princip all reklam som visas i idrottssammanhang omfattas av reklamskatt. I våra avtalsmallar står det därför att priserna är exkl eventuell reklamskatt. För dig innebär det att det (i de allra flesta fall) tillkommer lagstadgad skatt på din faktura.
 2. Vissa av de produkter som vi säljer innebär att det tillkommer en tryck-/produktionskostnad, t ex för sargskyltar, klistermärken, dekaler etc. I våra avtalsmallar har vi skrivit att ev tryck-/produktionskostnad tillkommer på din faktura. Varför: För att vi ska få så mycket pengar över som möjligt att göra bra människor av..
 3. I slutet av våra avtalsmallar har vi skrivit: ”Vid spel i Allettan erlägger du ytterligare 10% på sponsorbeloppet. Faktura skickas separat när Allettan startar.”. Varför: Vid spel i Allettan blir resorna längre, sisådär 10% längre i snitt. Det innebär också att våra omkostnader ökar med sisådär 10%.

Vänligen notera också att vi numera skriver att våra sponsoravtal (i de allra flesta fall) är skrivna på ett år och att de förlängs per automatik ifall ingen av parterna säger upp det, att avtalet ska omförhandlas om vårt a-lag byter serietillhörighet och att vi alltid är två personer från Hammers som skriver under avtalen. Varför allt detta? Jo, för att minska mängden arbete för både dig och oss, att agera långsiktigt men med möjlighet för båda parter att ändra sig och för att se till att ingen inom Hammers tar sig friheter utan att åtminstone två andra ögon sett samma sak.

 

SKRIVER VI NÅGOT AVTAL ELLER HUR FUNKAR DET?

Yes. Även om du ’bara’ skulle sponsra med en (1) krona så kommer vi att skriva ett avtal som signeras, scannas in och sparas i vår avtalsdatabas. Vid eventuell tvist ska det inte finnas några tvivel.

 

VAD HÄNDER MED DE RESURSER JAG PETAR IN HOS HAMMERS?

De resurser du petar in kommer att läggas i vår föreningsgemensamma kassa. Så fort vi har en utgift så kommer vi att ta pengar ur kassan för att betala utgiften. För att tala klartext: Vi har bara en kassa. Den gäller all verksamhet, från Tre Kronors Hockeyskola upp till seniorverksamheten. Inga pengar är öronmärkta.

Våra största utgiftsposter gångna säsongen var löner till personal, material till a-laget, löner till våra a-lagsspelare och transporter för vårt A- och våra J-lag. Enkelt uttryckt kan man säga att vår senior- och juniorverksamhet kostar mycket mer pengar än respektive ungdomslag. Å så måste det få se ut. Inte minst eftersom A- och J-lagen är en förutsättning för att vi ska kunna få många (dock inte alla) sponsorer på kroken. I slutändan handlar vårt uppdrag om att göra människor bättre och det gör vi genom ishockey. Och för att spela ishockey behövs pengar. Och för att få pengar behövs både ungdoms- och seniorverksamhet.

Psst. Funderar du på hur vi hushåller med slantarna? I sådana fall ber vi dig vänligen att kolla vår årsredovisning där vi försöker vara så transparenta vi kan. Om du har kompletterande frågor, gästa oss gärna på Växjövägen 11, ring kansliet på 035-13 33 90 eller maila sponsring@hammers.se.

 

VILKA INOM HALMSTAD HAMMERS ARBETAR MED FÖRSÄLJNING?

Idealläget är att alla arbetar med försäljning. Och på sätt och vis är vi redan där. Vi ser alla våra representanter (spelare, ledare, anhöriga, volontärer, supporters och alla andra som rör sig i Hammerssammanhang) som ambassadörer för vårt varumärke. Således påverkar de alla som de möter och det är en form av försäljning.

På ett mer påtagligt plan har Hammers en sponsringsgrupp som arbetar med försäljning. I skrivande stund består gruppen av tio personer.

 

KAN JAG DELA UPP MIN BETALNING?

Jajamen, det kan du absolut. Vi tycker själva att det låter mindre betungande att betala t ex 4000 kr i månaden än 48 papp på ett bräde. Kommer vi inte överens om annat så faktureras allt vid ett tillfälle (för att hålla ner vår administration till ett minimum) men om du önskar att det faktureras annorlunda ber vi dig meddela oss.

 

VARFÖR ÄR DET VIKTIGARE ATT SPONSRA HAMMERS JÄMFÖRT MED ANDRA KLUBBAR?

Vi är inga tuffingar som slår oss för bröstet och säger att vi är viktigare än andra. Men å andra sidan så är vi inte blyga heller. Vi tvekar inte att säga att vi har en tydlig mission (”Vi finns för att göra människor bättre”), tydliga överenskomna arbetssätt (Hammers Way of Working) och tydliga målbilder som gör att vi gör rätt saker på rätt sätt. Vi tycker att du ska ta rygg på oss om du verkligen tror att vi är bättre på att utveckla dig och din business än andra. Vi vågar tro att vi är det och kommer jobba stenhårt för att bevisa det.

 

JAG HAR FLER FRÅGOR – VART SKA JAG VÄNDA MIG?

Vi välkomnar alla former av frågor, stora som små. Varmt välkommen att kontakta på 035-13 33 90 eller via maila till sponsring@hammers.se

 

Välkommen till Halmstad Hammers!

 

#halmstadhockeystaden

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka ett meddelande så återkommer vi snarast!

Inte läsbart? Få ny text. captcha txt