Tillsammans

Mot Allsvenskan

Sök

Info

Tillsammans Mot allsvenskan

Tillsammans Mot allsvenskan

På besök hos Tre Kronors Hockeyskola

Vi rör oss vidare genom verksamhetsberättelsen för 2021/2022 och den här gången hälsar vi på hos våra allra nyaste hockeyspelare, nämligen Tre Kronors Hockeyskola.

Kanske såg du ett helt gäng av dem i april då de i samband med Tre Kronors tränings-landskamper visade upp sig i periodpausen?

– Det får nog räknas som en av höjdpunkterna på säsongen, säger Hockeyskolans ansvariga tränare Peter Jägevall. Vår säsong tog egentligen slut i mars, men hela 45 ivriga små hockeykronor fanns på plats den kvällen, spelade två-mål till publikens jubel och fick sen high-fiva landslaget in på isen. En riktig succékväll! skrattar Peter.

Även om inte alla samlingar har haft riktigt samma glamorösa inramning som en kväll med landslaget, så är den gångna säsongen en som Peter sammanfattar med ordet glädje.

– Summeringen av säsongen är att det har varit roligt, fin uppslutning och 75 barn i årets hockeyskola, berättar Peter. Träningarna sker under lekfulla former och det handlar mycket om att ha roligt på isen samtidigt som barnen har lärt sig ishockeyns grunder. Vi delar ofta upp barnen i mindre grupper och tränar på olika moment i rinkens olika zoner. Vår vision är lägga upp träningarna så att barnen ska vara så aktiva som möjligt, och att det blir minimalt med väntande och köande, säger han.

Hockeyskolan har tränat uppdelat i två nivåer oavsett ålder, start och fortsättning. I nivå start har barnen lärt sig grundläggande kunskaper i att åka skridskor och börja hantera klubba och puck, även om den mesta tiden lagts på skridskoteknik. När skridskoåkningen har satt sig på ett bra sätt så har barnet flyttat upp till fortsättningsnivån där de lärt sig att hantera klubba och puck på ett bättre sätt, men mycket tid har fortfarande lagts vid att träna skridskoteknik.

– Målsättningen är alltid att träningarna ska vara roliga och lekbetonade, under ordnade former, förklarar Peter. Så många skridskoskär, hopp, passningar och lekar som möjligt är nyckeln till utveckling. Vi försöker också involvera barnen i träningen, så att de kan bestämma ett delmoment eller att någon har fått visa en övning under träningen. Det uppskattar barnen, säger han.

Något som barnen har uppskattat under den gångna säsongen var julavslutningen med tomte på isen, och även den nationella Tre Kronors Hockeyskola-dagen som förbundet har tagit initiativ till.
– Det blev en jättefin happening, berättar Peter. Det bjöds på fika, det delades ut lite små grejer. Sånt skapar också intresse för sporten och lockar fler spelare till verksamheten.

Avslutningsvis skickar Peter en särskild hälsning och ett stort tack till alla barn, föräldrar och ledare som har engagerat sig i och för laget under säsongen.

– Vi har ett jättefint samarbete med föräldrarna och vi har många och jättebra ledare i laget, säger Peter. Det är inte alltid så lätt att få ledare, så det är vi väldigt glada över.

Och vi tackar alla små och stora som är involverade i Tre Kronors Hockeyskola för en fin säsong och ser fram emot att se er i höst igen!

Dela:

Läs mer

Har du förbättringsförslag, önskemål eller behöver du på annat sätt komma i kontakt med oss?

Fyll i detta formuläret så återkopplar vi snarast!

Relaterade inLägg

Ännu en back förlänger

I kväll kom beskedet från Niklas Söderström, Hammers sportansvarige, att man förlängt med #10 Ludvig Wulff. Ludvig som är en ”egen produkt” tog verkligen stora

Läs mer »

Dubbla förlängningar

Som sportchef Niklas Söderström lovat så presenterades idag dubbla förlängningar i form av #22 Victor Gagic och #11 Lucas Sjöblom. Victor Gagic går in i

Läs mer »