Tillsammans

Bygger vi Föreningen

Sök

Info

Tillsammans Bygger vi föreningen

Tillsammans Bygger vi föreningen

På besök hos J18

När Emil Åström i tränarstaben för J18 sammanfattar säsongen 2021/22 så är det med förväntan inför kommande säsong:
– Det var resultatmässigt en av de bästa säsongerna för J18 i historien, och vi lärde oss massor, förklarar Emil. Spelarna har verkligen gjort stora framsteg och tagit stora kliv både på och utanför isen, och i ledarstaben har vi fått många värdefulla erfarenheter, säger han. Det ska bli spännande att se vilka resultat vi kan nå nästa år!

J18 spelade med två lag under säsongen, i division 1 och division 2. I division 1 gick grundserien förhållandevis bra, men man nådde inte hela vägen direkt till J18 Ettan.. Däremot lyckades man ta sig vidare via fortsättningsserien och play-off matcher hela vägen till J18 Region kvalserien. Där slutade laget på en andra plats och eftersom det endast är förstaplaceringen som går upp till J18 Region, så slutade resan där.

I division 2 brottades man mer eller mindre hela säsongen med att många matcher spelades på rätt liten trupp då båda J18 lagen ofta hade match samtidigt och både A-pojkar och B-pojkar lånades in när möjlighet fanns.

– Främsta utmaningen under säsongen var fortfarande coronan på olika sätt, berättar Emil. Vi hade spelare som tvingades stanna hemma på grund av sjukdom och det var många matcher som fick skjutas upp eller ställas in. Det var många spelare som nog kände att de tappade mycket när det inte fick möjlighet att köra fys, eller träna på is,
och det förstår man ju, säger han.

Den hackiga säsongen gjorde att förutsättningarna för att träna eller spela hockey var allt annat än optimala och sjukdomsbortfallen gjorde att man fick pussla med olika formationer.

– Visst var det lite motigt i början, men trots det så hade vi en jäkla bra grupp som kom ihop sig som lag väldigt snabbt, berättar Emil. Det var många som tog ledarrollen i laget, och man ställde krav på sig själv och på varandra, tillägger han.
– Man gjorde jobbet för varandra, inflikar juniorspelaren Albin Johansson, hemmahörande i Strömstad och med förflutet i Växjö Lakers. Alla ställde verkligen upp för varandra, hela tiden, säger han med eftertryck.

En stark minnesbild från säsongen är när man mötte Nittorp.
– Vi hade med oss spelare från A- och B-pojkarna och det var en jäkla bra stämning i laget, om än kanske lite nervös till en början berättar Emil. Att sen se Nisse Bartholdsson ställa sig på isen intill en fem år äldre Nittorpspelare, den bilden kommer att hänga med mig länge, säger han nöjt.

Emil och resten av tränar- och ledarstaben ser framemot den kommande säsongen och på det kommande lagbygget, där en del gamla spelare fortsätter och en del nya spelare är på väg in.
– Kommande säsong ska vi använda lärdomarna från ifjol, göra ännu mer av det vi ser att ger resultat, förklara Emil. Vi kommer att sätta stort fokus på att bygga laget som grupp, det är jätteviktigt.

En utmaning Emil ser inför nästa säsong är att hinna med allt man vill göra.
– Man vill hinna ha fler och mer samtal med spelarna för att kunna coacha dem på rätt sätt, och man behöver ett välutbildat ledarteam så man kan fördela uppgifterna och kunna mer fokus på spelarna,  säger Emil. Det handlar ju om att utvecklas även som tränare, och det är viktigt att vi vågar ifrågasätta och utmana varandra i det.

Vi tackar för pratstunden och ser fram emot att se J18 på is till hösten igen!

Relaterade inLägg

HockeyEttan 2024/2025

Då var det klart hur serieindelningen blir och för vår del blev det så här: SÖDRA: Alvesta Halmstad Troja-Ljungby Karlskrona KRIF Kristianstad Mörrum Tyringe Pantern

Läs mer »