Hammers egna lilla Hall of Fame.

#20 Sebastian Kölzow-Isaksen eller som alla vi supportrar säger ”Kölle” kom till Halmstad ifrån moderklubben Gislaveds SK till säsongen 10/11. Kölle gick direkt in som assisterande lagkapten för att två säsonger senare ta över som lagkapten och den rollen behöll han de kommande säsongerna. Inför säsongen 16/17 valde Kölle att lägga skridskorna på hyllan till förmån för familj och arbete. Vi är många som kommer att sakna dig både på isen och vid sidan av. En hel del motståndare kommer dock att dra en lättnandets suck, nu slipper dom hålla koll på dig 🙂

#19 Niklas Wentzel. Niklas eller som de flesta av oss kallar honom ”Gonza” kom till oss den andra säsongen i Div-2 dvs. 08/09 tillsammans med Victor Wallin. Niklas var en av de framträdande när vi tog oss upp i Div-1. Gonza slutar på 222 spelade matcher och 174 gjorda poäng. Ett minne många av oss kommer att bära med oss och som säger allt om Niklas är när han kom in på isen innan en match utklädd till Blondin-Bella. Tack för allt Gonza.

Interimsstyrelsen 2005. När Hammers gick i konkurs 2005-11-15 fanns inte mycket tid att rädda något. A-laget gick inte att rädda alls men det var dessa tre personer som räddade kvar ungdomshockeyn i Halmstad. Visst var det fler som hjälpte till men det är i mångt och mycket just dessa tre vi har att tacka för att vi har ett ”Halmstad Hammers” kvar i stan.

#18 Victor Wallin kom till Hammers vår andra säsong i Div-2 08/09. Totalt blev det fyra säsonger i Hammesr varav de två sista som Lagkapten. Victor var en av våra viktiga kuggar i det som leddes oss tillbaka till Div-1. Inför säsongen 12/13 valde Victor att lämna HH men inte längre bort än att vi får se honom på isen när vi möter Helsingborg och ryktet säger att an t.o.m. setts på läktaren i vår ishall.

#15 Henrik Reis, mer känd för dom flesta som Rajjan är en i en mycket liten skara som har spelat i Halmstad i allt från ungdomsåren, i gamla Hammers och nu i nuvarande Halmstad HF med ett fåtal utflykter till andra lag. När Rajjan nu inför säsongen 16/17 väljer att sluta med hockey gör han det som nummer 1 i de båda interna ligorna med flest spelade matcher (277) och flest gjorda poäng (227 118+109). Dessa siffror blir onekligen svårslagna. Tack för allt #15

#53 Magnus Nyberg kom till Hammers inför vår första säsong i Division-1 2009/2010 och spelade då med #16 på tröjan. Mangnus har på sex säsonger hunnit med 179 matcher för Hammers och då har ändå skador ställt till det ett par gånger. Magnus har gjort 69 poäng (16+53) och varit en viktig kugge både på och utanför isen. Stort tack Mange!

#11 Anton Beide har varit troget Hammers sedan vår andra säsong 07/08 och Anton tycker själv att en av höjdpunkterna var när han och övriga spelare tog upp laget i Div-1. Anton har hunnit med att spela 178 matcher och gjort 113 poäng men tvingas nu lägga av pga. de hjärnskakningar han dragit på sig. Själv hade jag med glädje sett Anton på isen ett par säsonger till men hälsan går trotts allt före. Stort tack till dig Anton för det du gett oss.
Glädjande nog så återsåg vi Anton i laget inför säsongen 15/16. Denna gång i rollen som assisterande tränare. Anton var kvar tre säsonger som Ass.tränare.

#27 Mikael Bjerdahl var som spelande tränare med och startade upp seniorverksamheten inför säsongen 2006/2007 och fungerade som sådan fram tills han lämnade laget våren 2010. Mikael har haft stor del i den snabba framgång vårt seniorlag haft. Själv kommer jag alltid att hålla ”Pappa Bjerdahl” högt just för att han stannade kvar i stan efter konkursen 2005 och sedan hjälpte oss igång igen.

#8 Pontus Larsson kom till Halmstad säsongen 11/12 och blev oss trogna fram tills att han nu inför säsongen 16/17 även han valde att sluta med hockeyn. Pontus har varit en stabil ledare i de bakre leden och var när han sluta vår meste back med 189 matcher i bagaget. Vi kommer att sakna Pontus och hans tydliga Stockholmska.

#22 Robin Erlandsson. Robin tillhör en ytterst liten skara spelare som är födda i Halmstad och som har Halmstad som sin moderklubb. Robin började som 5-åring i Hockeyskolan. Robin var med från början då Halmstad HF startade om 2006 och var med att ta laget upp i Div-1 2009. Totalt blev det 214 matcher i A-laget. Vi är många som saknar denna resliga back i laget.

Jens Berggard kom till Hammers någon månad efter att Micke Bjerdahl dragit igång träning mm. med vårt första A-lag 2006. Jag mins fortfarande mitt första telefonsamtal med Jensa och hur glad Micke var när jag ringde till honom och sa att det var klart. Jens har sedan säsongen 12/13 tagit över ansvaret för våra juniorer. Stort tack för ditt arbete med A-laget och lycka till med våra junisar.

#5 Niklas Söderström kom till oss inför säsongen 08/09 och gick in som spelande tränare. Inför säsongen 10/11 la ”Söder” skridskorna på hyllan och ägnar sig nu enbart åt tränarrollen. Som tränare ledde Söder laget t.o.m. säsongen 14/15 då han istället tog rollen som sportchef. Här hoppas vi har kvar honom i många år framöver.

#4 John Hoffrén, eller som vi alla säger ”Hoffa”, kom till Hammers ifrån Gislaved inför säsongen 2010-2011. Vi är många som uppskattade Hoffa både för hans backspel och hans person utanför isen. Ett trilskande knä fick Hoffa att ta det tunga besluetet att lägga av 2015. Det blev 175 matcher i Hammers-tröjan.

#26 Peter Ström är en av mycket få som fostrats i Halmstad och senare gått riktigt, riktigt långt inom hockeyn och dessutom återvänt till moderklubben. Peter spelade två säsonger i gamla Hammers 90-92 för att sedan spela många år i Frölunda innan det blev både Italien, Danmark och Norge. Inför säsongen 09/10, vår första i Div-1, kom Peter "hem" igen. Själv kommer jag med tacksamhet att minnas de två säsonger Peter bjöd oss Hammers-supportrar på. Att se honom glida in på högerkanten i anfallszon och servera det ena smörpasset efter det andra, det dröjer innan vi får se igen. Stort Tack Peter för det du gav oss.
Så skrev vi 2011 när Peter la skridskorna på hylla. Säsongen 2020-2021 återvände Peter till laget som Assisterande tränare.

#9 Victor Löfstedt kom till Hammers vår andra säsong som spelades i Div-2. Det var en fröjd för ögat att se Victor på isen. En snabhet och skicklighet som är få förunnat. Mig veterligen är han den enda i laget som satt två mål i samma boxplay t.ex. Victor var också en stor del i den enorma framgång laget hade säsongen 08/09 när vi överlägset vann Div-2 och också gick upp i Ettan. Inför säsongen 09/10 valde Victor att gå vidare till andra lag. En del av oss minns en speciell kväll på McDonalds i Ljungby där vi stannat till på väg hem ifrån Värnamo (tror jag det var). Bäst som vi satt där kom Victor med föräldrar in där och jag kommer nog aldrig att se en stoltare mor än Victors när vi hyllade honom. Själv blev han mest generad.

Sven Andersson gjorde sig mest känd för allmänheten som ”Svenne på isen”, den som envist match efter match peppade publiken. Denna roll gjorde honom till maskot och signum för vår förening. Svenne gick bort 2009-08-08

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka ett meddelande så återkommer vi snarast!

Inte läsbart? Få ny text. captcha txt