SÅ HÄR FUNGERAR VACCINATIONSBEVIS

Efter förslag från Folkhälsomyndigheten har regeringen beslutat att införa vaccinationsbevis från och med den 1 december för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 100 deltagare. Det innebär att du under en tid framöver kommer behöva visa upp ditt vaccinationsbevis tillsammans med legitimation i entrén för att komma in i arenan. Just nu är personer under 18 år undantagna, men detta kan komma att ändras, så håll dig informerad om detta på myndigheternas hemsidor. Även personer med intyg på att de av medicinska skäl inte kan ta vaccinet är undantagna.

Du behöver visa giltig legitimation till vaccinationsbevis och till läkarintyget.

Ett vaccinationsbevis är alltså en handling som du kan visa upp, antingen digitalt eller på papper, och som visar när och hur många doser av vaccin mot covid-19 du har fått. Vaccinationsbeviset blir giltigt 2 veckor efter andra dosen. Observera att ett negativt PCR-test ej kommer godkännas.

För att hämta ut ditt vaccinationsbevis besöker du www.covidbevis.se där du loggar in med din e-legitimation. Du får då en qr-kod som du kan spara i din dator, mobiltelefon eller surfplatta för att sedan visa upp i entrén. Du kan givetvis även skriva ut ditt bevis på papper.

Saknar du e-legitimation? Då finns det en blankett att skriva ut från E-hälsomyndighetens hemsida. Beställningen kan göras sju dagar efter vaccination. På grund av högt tryck kan det ta lite tid innan ditt vaccinationsbevis levereras, försök därför beställa ditt bevis i god tid. För den som saknar folkbokföringsadress i Sverige krävs en särskild blankett.

Notera att vaccinationsbeviset endast är giltigt i sex månader innan du behöver hämta ut ett nytt, så kontrollera gärna att ditt bevis fortfarande gäller innan ditt matchbesök. Du kan när som helst hämta ett nytt vaccinationsbevis på covidbevis.se, du behöver inte vänta tills giltighetstiden gått ut.

 

Kontroll av vaccinationsbevis sker vid entrén. Vi ber dig komma i god tid och vi ber om förståelse för att det kommer att ta längre tid att komma in i arenan. Ha gärna vaccinationsbevis och legitimation redo.

Här hittar du mer information om vaccinationsbeviset.

Hämta eller uppdatera ditt vaccinationsbevis här.

 

Tack för din förståelse!

 Halmstad Hammers HC

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka ett meddelande så återkommer vi snarast!

Inte läsbart? Få ny text. captcha txt