Varför tar ni inte in fler än 50 åskådare på era arrangemang – man pratade ju om 500 personer?

I skrivande stund, 2020-09-07 är gränsen satt till 50 åskådare vid idrottsarrangemang. Regeringen har skickat ut ett förslag om att tillåta 500 åskådare på remiss men inget beslut är ännu taget. Från Halmstad Hammers sida bevakar vi utvecklingen dagligen.

Vilka får vara i arenan förutom åskådarna?

Svensk ishockey har i central dialog med Polismyndigheten kommit fram till att arrangörer, under förutsättning att de följer de riktlinjer som skickats ut har möjlighet att förutom spelare och ledare även ha nödvändiga funktionärer på plats. Du som besöker vår arena kommer bland annat att mötas av biljettkontrollanter, publikvärdar, sekretariatspersonal m.fl.

Hur säkerställer ni att era arrangemang sker på ett smittsäkert sätt?

Svenska Ishockeyförbundet har i samråd med Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet sammanställt en dokumentation som reglerar hur arrangörer ska agera för att undvika smittspridning. Vi i Halmstad Hammers följer denna dokumentation.

Jag vill köpa årskort men hittar ingen information. Vad gäller?

I skrivande stund, 2020-09-07 säljer vi inga årskort. Bakgrunden är att vi inte vet hur säsongen kommer utveckla sig och vi vill inte riskera att ha sålt fler årskort än vad vi får lov att ta in åskådare i arenan. Tills vidare säljs ’lösa biljetter’ till våra matcher. Vi uppdaterar löpande om status via våra sociala medier.

Priset på era matcher har gått upp jämfört med förra året. Varför?

Coronapandemin har haft stor inverkan på vår ekonomi. Vår önskan är att så många som möjligt ska kunna ta del av våra matcher men samtidigt har vi en ekonomisk realitet att ta hänsyn till. Det är vår förhoppning att våra åskådare har förståelse för att priset på varje enskild biljett är något högre än tidigare nu när vi inte kan ta in så många åskådare.

Har ni några speciella priser för ungdomar, student, pensionärer och familjer som ni haft tidigare?

Mot bakgrund av den speciella situation vi befinner oss i har vi dessvärre inga speciella priser. Vi hoppas snart kunna släppa flera biljetttyper.

Kommer ni att ha någon servering på era matcher?

Dessvärre tillåter reglerna oss inte att ha någon regelrätt bemannad servering i samband med våra matcher. Vi hoppas kunna erbjuda någon form av självservering.

Ni har två restauranger. Varför tar ni inte in åskådare där?

Vi har sökt men inte beviljats tillstånd från Polismyndigheten för att ha åskådare i dessa restauranger.

Jamen, jag har ju sett att flera andra klubbar har åskådare i sina restauranger. Gäller inte samma regler för alla?

Polismyndigheten som utfärdar tillstånd till offentliga tillställningar (t ex idrottsmatcher) har gjort bedömningen att våra restaurangytor inte uppfyller de kriterier som ställs för att vi ska kunna nyttja dem.

Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka ett meddelande så återkommer vi snarast!

Inte läsbart? Få ny text. captcha txt