En pinne i Ljungby

Hammers föll, men gjorde det ändå bra i dagens avslutande omgång.

 

Trots att man tappade både 2-0 och 4-2 till suddenförlust med 5-4 (på straff) så visade Hammers en helt annan geist än vad man har gjort sedan coronautbrottet. Särskilt under de inledande perioderna där man pressade hemmalaget gång på gång. Hammers förstafemman med Robin Dahse, Alexander Johansson och tvåmålsskytten Mattias Åkesson gick i bräschen och var ett ständigt hot mot seriesegrarna.

Efter Åkessons två snabba mål i slutet av andra gick man till pausvila med en ganska så solid 4-2:ledning. Men man hamnade lite på hälarna i tredje och en olycklig sargstuds bäddade för en tidig reducering. Sedan kom hemmalaget allt mer. Matchen kvitterades i powerplay med mindre än fem minuter kvar att spela. Ett numerärt överläge som tillkom på en utvisning som togs i offensiv zon som är så onödig att ta…. detaljer och marginaler, det kostar på när ett litet felbeslut tas…
I sudden böljade sedan spelet fram och tillbaka, och avgörandet skulle komma på en straff.

 

Alltid bittert med förluster, men Hammers prestation motsvarar i stora drag den nivå som vi såg tidigare under hösten. Nu har man ett par dagar på sig till att förbereda sig inför seriestarten av Vårserien som inleds på söndag. Förhoppningsvis är då en eller flera av de saknade spelarna – backtrion Anton Sundin, Hampus Johansson, Alexander Andersson samt centern Alexander Klarin tillbaka i spel igen.

Senaste inlägg
Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka ett meddelande så återkommer vi snarast!

Inte läsbart? Få ny text. captcha txt