Vi reder ut Playoff och Final

Med två omgångar kvar för Hammers i AllEttan så tar vi det här med Final och Play Off en gång till.

Först det här med ”Bäst rankade lag”. Rankingkvot (2 decimaler) tas fram genom: 1. antal erhållna poäng
dividerat med antal matcher, 2. målskillnad, 3. antal gjorda mål i serien.

Hockeyettan Finalen:
Vinnarna i AllEttan Södra och Norra möts i Hockeyettan Finalen. Bästa av 3 matcher. Högst rankade lag börjar borta för att spela andra och en evantuell tredje match hemma. Segraren är kvalificerad för spel i Kvalserien till HockeyAllsvenskan. Förloraren är kvalificerad för spel i Play Off 2 som högst rankat lag.

Play Off:

Förloraren i Hockeyettan finalen samt lag 2-8 i Allettan Södra och Norra spelar Play Off

PLAY OFF 1
Lag 4-8 samt segrarna i de fyra Fortsättningsserierna är klarar för Playoff-1. Det är alltså 14 lag som möts i bäst av 3 matcher. De 7 högst rankade lagen väljer motståndare bland de 7 lägst rankade. De vinnande lagen är klarar för Playoff-2 och de förlorande lagen är kvalificerad för spel i ATG HockeyEttan även kommande säsong.

PLAY OFF 2
De 7 segrarna från Playoff-1 samt förloraren i HockeyEttan finalen och lag 2-3 från AllEttorna möts i Playoff-2, dvs. 12 lag totalt. I övrigt samma som Playoff-1 med bäst av 3 och att de 6 bäst rankade väljer motståndare bland de 6 lägst rankade. De vinnande lagen är klarar för Playoff-3 och de förlorande lagen är kvalificerad för spel i ATG HockeyEttan även kommande säsong.

PLAY OFF 3
De 6 segrarna från Playoff-2 möts på samma sätt som i Playoff-1 och -2 ovan och de 3 högst rankade väljer motståndare från de 3 lägst rankade. De vinnande lagen är klarar för Kvalserien till HockeyAllsvenskan och de förlorande lagen är kvalificerad för spel i ATG HockeyEttan även kommande säsong.

KVALSERIE TILL HOCKEYALLSVENSKAN
Segrarna från Playoff-3 samt segraren i HockeyEttan Finalen och lag 13-14 från HockeyAllsvenskan, dvs. 6 lag totalt, möts i en kvalserie som spelas i 10 omgångar. Lag 1-2 spelar i HockeyAllsvenskan kommande säsong och lag 3-6 är kvalificerad för spel i ATG HockeyEttan även kommande säsong.

Vi hoppas detta reder ut eventuella frågetecken om vad som gäller.

Senaste inlägg
Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka ett meddelande så återkommer vi snarast!

Inte läsbart? Få ny text. captcha txt