Vi reder ut Playoff (Reviderat)

Vi har hela 13 omgångar kvar att spela i AllEttan men det har redan nu diskuterats en del om vad som gäller i Playoff osv. och det skall vi försöka reda ut här.

Det är som bekant 10 lag i AllEttan Södra (och i Norra också för den delen)

Om man slutar sist i dessa serie så är säsongen över den 19/2 och man är kvalificerad för spel i ATG HockeyEttan även kommande säsong.

PLAYOFF-1
Lag 4-8 samt segrarna i de fyra Fortsättningsserierna är klarar för Playoff-1. Det är alltså 14 lag som möts i bäst av 3 matcher. De 7 högst rankade lagen väljer motståndare bland de 7 lägst rankade. De vinnande lagen är klarar för Playoff-2 och de förlorande lagen är kvalificerad för spel i ATG HockeyEttan även kommande säsong.

PLAYOFF-2
De 7 segrarna från Playoff-1 samt förloraren i HockeyEttan finalen och lag 2-3 från AllEttorna möts i Playoff-2, dvs. 12 lag totalt. I övrigt samma som Playoff-1 med bäst av 3 och att de 6 bäst rankade väljer motståndare bland de 6 lägst rankade. De vinnande lagen är klarar för Playoff-3 och de förlorande lagen är kvalificerad för spel i ATG HockeyEttan även kommande säsong.

PLAYOFF-3
De 6 segrarna från Playoff-2 möts på samma sätt som i Playoff-1 och -2 ovan och de 3 högst rankade väljer motståndare från de 3 lägst rankade. De vinnande lagen är klarar för Kvalserien till HockeyAllsvenskan och de förlorande lagen är kvalificerad för spel i ATG HockeyEttan även kommande säsong.

KVALSERIE TILL HOCKEYALLSVENSKAN
Segrarna från Playoff-3 samt segraren i HockeyEttan Finalen och lag 13-14 från HockeyAllsvenskan, dvs. 6 lag totalt, möts i en kvalserie som spelas i 10 omgångar. Lag 1-2 spelar i HockeyAllsvenskan kommande säsong och lag 3-6 är kvalificerad för spel i ATG HockeyEttan även kommande säsong.

Vi hoppas detta reder ut eventuella frågetecken om vad som gäller.

Senaste inlägg
Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka ett meddelande så återkommer vi snarast!

Inte läsbart? Få ny text. captcha txt