Niklas Persson, General Manager för Linköping HC

Hammers fick en liten pratstund med Niklas Persson, ny General Manager för LHC inför deras träningsmatch mot IK Oskarshamn den 24 augusti kl 15 i Halmstad Arena.

Det var bra tryck i Stångebro ishall i förra veckan när ni gjorde ert första ispass efter sommaruppehållet?

– Ja, det var en härlig uppslutning med 2500 hockeysugna fans, säger en nöjd Niklas. Det är en rolig tradition med första ispasset, och det märks att det är hockeyabstinens i stan, alla vill komma igång, både laget och publiken.

Och att få komma igång är precis det som Niklas Persson själv ser fram emot nu när säsongen snart börjar.
– Helt ärligt har det varit lite svårt att njuta av sommaren, för jag har mest gått och väntat på att få sätta igång, skrattar Niklas.

Lång och framgångsrik karriär inom hockeyn
Niklas har levt länge både i och med hockeyn, och kan se tillbaka på en lång och rolig karriär som spelare.
– Jag hade ju förmånen att få välja själv när jag ville sluta spela hockey, och att dessutom få jobba vidare med hockeyn i en annan roll är jättekul, säger Niklas och konstaterar i samma andetag att det nya uppdraget handlar förstås också om hockey, men med annat fokus.
– Som spelare är man fokuserad på det som sker här och nu, på nästa match och vad man behöver slipa på och utveckla för att bli ännu bättre, säger Niklas, medan man i rollen som General Manager har ett mer långsiktigt fokus och ser ständigt förbättringar som ska göras precis överallt.

Nystart i föreningen

Inför kommande säsong har föreningen gjort en några genomgripande, organisatoriska förändringar. Förutom Niklas, som tillträdde som General Manager, har Linköping även rekryterat ny VD för klubben och ny headcoach i Bert Robertsson. Målsättningarna för framtiden är klara – om tre år ska klubben vara i SHL-final.

– Det känns spännande med den här nystarten vi gör i föreningen, berättar Niklas. Vi tänker långsiktigt genom att bygga ett lag som är lite yngre, men där det finns mycket potential och talanger, både spelare som är fostrade i vår egen förening och andra som vi plockat från Allsvenskan. Sen har vi också våra trotjänare, som med sin långa erfarenhet kompletterar truppen med sin stabilitet.

– Nu gäller det att behålla tålamodet och tro på det vi gör, säger Niklas. Vi har ett bra lagbygge, en bred trupp att jobba med. Det är många som kan bidra, som måste bidra, för att vi ska göra en bra säsong.

Den 24 augusti möter Linköping nykomlingen Oskarshamn på Halmstad Arena i en av lagets förhållandevis få träningsmatcher.

– Vi har valt att dra ner på antalet träningsmatcher, och i stället lägga mer tid på våra egna träningar, berättar Niklas. Matchen mot Oskarshamn är vår fjärde träningsmatch och då vill vi redan kunna se att sakerna sätter sig som de ska. Så förväntningarna är höga, det ska de vara, tillägger Niklas.

Kul att möta nykomlingarna Oskarshamn
Och att möta Oskarshamn ser de fram emot. Det är ett lag som gjorde en bra säsong i Allsvenskan, och som har jobbat hårt för att utveckla sitt lag och sina spelare, och som också har lyckats behålla dem, konstaterar Niklas.
– Det ska bli jättekul att möta dem, säger han. Det är alltid tufft att ta sig in i SHL, men de har värvat sunt och har många namn som kan bli spännande för framtiden, så det blir kul att följa deras resa under säsongen. Vi ses i Halmstad den 24 augusti!

 

Senaste inlägg
Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka ett meddelande så återkommer vi snarast!

Inte läsbart? Få ny text. captcha txt