Linköping HC

Hej Fredrik Emvall, General Manager i Linköping HC, ni kommer snart till Halmstad på träningsläger?
– Ja, det ska bli jättekul, säger Fredrik glatt. Vi har ganska ofta åkt utomlands på våra träningsläger, men nu ser vi fram emot att få tillbringa en vecka i Halmstad. Det är ju en jättefin stad, så vårt gäng kommer nog att gilla att träna i den miljön.

Och den 18 augusti är det dags för träningsmatch mot Växjö Lakers på Arenan?
– Det ser vi fram emot, det är ju alltid kul att möta Växjö, menar Fredrik, som är djupt imponerad av deras fjolårssäsong.
– De var helt överlägsna ifjol, inte en dipp på hela säsongen. De brukar alltid göra bra ifrån sig och ifjol gjorde de ett fantastiskt bra arbete.
Hur ser era tankar inför den kommande säsongen ut?
– Det är 14 riktigt jämna lag, så det är många som tampas om utrymmet, konstaterar Fredrik och tillägger att klubbens mål är att ligga där uppe i den övre delen av tabellen.

– I år satsar vi på att få ihop gruppen på bättre sätt, berättar Fredrik. Vi måste ha ett gäng som jobbar för varandra, som drar varandra framåt. Så vi kommer att satsa på att göra mer saker tillsammans även utanför isen för att nå dit vi vill.

– Vi behöver också bli tydligare i vårt ledarskap, hur målsättningarna och överenskommelserna ser ut, säger han. Vi måste vara överens om vad som är okej och inte, och vad vi förväntar oss av varandra. Faktum är att varje match kommer att betyda nåt, tillägger Fredrik, och det kräver att vi överens om vad vi accepterar av varandra.
Och innan vi avslutar samtalet, så konstaterar Fredrik (som även är bror till Hammers ordförande Patrik) att han hoppas på mycket publik.
– Det är kanske inte i Halmstad vi har vår största supporterbas, Linköping ligger väl lite för långt bort, säger han med ett skratt. Men vi hoppas att det är många som vill komma och titta i alla fall, och det är alltid extra kul att spela hockey när det är mycket folk.

Senaste inlägg
Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka ett meddelande så återkommer vi snarast!

Inte läsbart? Få ny text. captcha txt