Inför Lakers – LHC

I förra veckan fick Hammers en pratstund med Henrik Evertsson, VD och sportchef för Växjö Lakers. Då var första ispasset för säsongen avklarat och det var precis så darrigt, som det ska vara när man går på is efter sommaruppehållet, konstaterar Henrik och tillägger att det är gott att vara tillbaka på is igen.

Ett fjolårsguld att försvara – hur ser förväntningarna inför kommande säsong ut?

– De är precis de samma som de var i augusti 2017, menar Henrik. Vi vill vara ett av lagen som slåss i toppen av tabellen även den här säsongen, förklarar han.

Växjö Lakers kom att imponera med sitt spel under säsongen, och när vi frågar Henrik vad som gjorde dem så framgångsrika, så menar han att det svårt att så här i efterhand svara på vad det berodde på.

– Det handlar nog i första hand om att vi har en väldigt stabil och bra daglig verksamhet och har haft bra kontinuitet på ledarsidan, menar Henrik.
– Det är många rörliga delar och mycket som ska stämma, och ibland får man helt enkelt ihop det bättre. Förra året var helt enkelt ett år då allt föll på plats och mycket gick vår väg, konstaterar han ödmjukt.

Träningsmatchen mot Linköping blir den andra för säsongen, eftersom man möter Frölunda en vecka tidigare.

– Vi åker på träningsläger och –matcher i Helsingfors, berättar Henrik. Det har blivit något av en tradition att vi är där och sen väntar några matcher i Champions League innan den egna SHL-säsongen tar vid.
– Just nu handlar vårt arbete om att få ihop gruppen och sätta ett grundspel, säger han.

Henrik, som är hemma från Veddige utanför Varberg, följde Hammers väldigt noga under de heta åren, då när hypen fyllde arenan till sista plats. Så han kan Hammers historia ganska väl.

Du som har varit en del av Växjös fantastiska resa i nästan femton år – har du några kloka råd eller bra tips till oss i Hammers?

– Nej, nu låter jag tråkig, men det handlar om att jobba ihärdigt och uthålligt varje dag med de små grejerna, säger Henrik. Basverksamheten måste funka, för det tufft att göra den där resan uppåt och knacka på dörren till nästa nivå, menar han.

– Så mitt råd är väl att det gäller att försöka växa där man kan, och allra helst hitta samarbetsparter, som är beredda att gå in i klubben med ännu större support. En blandning av realism och halvgalna idéer, det är nog det som krävs, avslutar Henrik.

Intervju av Ylva Källman
Halmstad shl match 2018 A4_2
Senaste inlägg
Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka ett meddelande så återkommer vi snarast!

Inte läsbart? Få ny text. captcha txt