Jonas Blidby

Medan Nybro Vikings styr kosan mot Halmstad Arena och kvällens match lär vi känna vår #9, Jonas Blidby, lite bättre.

Det låter alldeles Bullerbyidylliskt när 21-årige Jonas Blidby berättar om hur han som barn åkte ut med familjen på frusna sjöar för att åka skridsko och hur det redan där, i unga år, formades ett genuint intresse för både is- och hockeyliv.

blidby1– Pappa spelade hockey i Lerum, berättar Jonas, så det är nog på grund av eller snarare tack vare honom som hockeyintresset väcktes.

Men helt utan konkurrens var hockeyn inte, utan Jonas hann pröva på fotboll, innebandy och tennis innan valet till slut föll på hockeyn.
– Helt enkelt för att hockeyn var roligast, konstaterar han leende.

Gymnasieåren tillbringade han i Mariestad på hockeygymnasiet där, innan han
flyttade för att spela sista junioråret i Karlskrona, när de gick upp i Superelit. Till Hammers kom han hösten 2016.

Jonas beskriver sig som en snabb högerforward med hyfsat skott.
– Jag gillar när det går fort och händer grejer hela tiden, säger Jonas. Min spelstil passar bäst i ett sådant tempo, och då är snabbheten förstås en bra egenskap. Men skottet är också viktigt, förtydligar han.

– Jag är sällan den som tar utvisningar, jag vill lägga all energi på spelet, säger han och tillägger samtidigt att det inte går att lägga skott från utvisningsbåset.
– Men det är klart, vissa utvisningar är helt enkelt nödvändiga att ta, menar han.

När Jonas pratar om sina tankar för säsongen så ser han en förening som har tagit ett steg vidare mot ett mer professionellt grepp om verksamheten och det märks också i laget.

– Det spretade mer ifjol, säger Jonas. Nu jobbar vi för att var och en ska ha en specifik roll i laget och att det är den som gäller, menar han. Då blir vi fyra femmor som jobbar hårt och kan leverera poäng, menar han.

– Jag tycker att visade i matchen mot Kristianstad att vi kan stå upp mot bra motstånd, så nu ska vi fokusera på att göra vårt jobb så bra vi kan, avslutar Jonas.

Senaste inlägg