Spelarintervju 2

Ikväll är det dags för match mot Kristianstads IK och medan vi inväntar nedsläppet kl 19 bekantar vi oss med vår #72, Marcus Borgh.

Grindslanten är en av de roligaste matcherna man kan spela på säsongen tycker Hammersforwarden Marcus Borgh och att den gav tre poäng gör den definitivt inte sämre, menar han.

bogge1– Nej, eftersom säsongen har varit lite upp och ner och matcherna inte har gått som vi velat, så känns det här extra bra, säger Marcus. Sen är ju Grindslanten en alldeles speciell match, med mycket folk och god stämning för både för spelare och publik. Lika kul varje gång!

Ifjol gjorde en knäskada att han missade halva säsongen och var väldigt sugen på att spela när rehabiliteringen var klar.

– Det är bra att påminna sig om att det var ganska få matcher vi spelade skadefria med fullt manskap ifjol, konstaterar Marcus. Lägg då till att vi hade flera nya spelare i laget, så det blev en tuff säsong där det blev svårt att få till den där optimala utvecklingen under säsongen, menar han.

Än så länge är ganska få av seriens många matcher spelade och han ser fram emot resten av säsongen.
– Ja, det ska bli, säger Marcus. Det är många jämna lag och hög nivå, så det är många utmaningar som väntar, menar han. Men vi antar utmaningen och fokuserar på att bli så bra vi kan bli när det gäller det vi ska göra på isen, menar han.

Det är inte bara hockeyn som bjuder på utmaningar i höst, utan även livet som student.
– Jag pluggar idrottsvetenskap, berättar Marcus. Det är kul att göra något annat som omväxling. I framtiden vill jag gärna jobba med något som har med idrott att göra. Och då är det här en bra början, avslutar han.

Senaste inlägg