Spelarintervju 1

Godmorgon Halmstad och resten av världen!

Inte många timmar kvar till nedsläpp mot serietrean Kristianstad. En, som ser fram emot matchen, är vår # 96, Niklas Bunnstedt.

Det bor kontraster i Hammersforwarden Niklas Bunnstedt. På dagarna ägnar han sig åt att reda ut, och på kvällarna åt att krångla till.

Bunna1– Ja, så kan man ju kanske beskriva det, säger Niklas med ett leende.

Med en mastersexamen i kriminologi från Lindenwood University i St Louis, USA, har han en bra grund att stå på när det gäller det omväxlande jobbet inom Kriminalvården i Halmstad, som bland annat består av säkerhetsarbete, medan hans profil som forward mer handlar om att göra tillvaron krånglig för motståndarna.

När det gäller hockeyn är hans inställning till sin egen roll i laget självklar, om man frågar honom själv.

– Jag är inte den här spelaren som gör flest mål, förklarar Niklas. Jag försöker vara ute och tackla mycket, jobba hårt täcka skott och skapa tid för lagkamraterna, menar han.

Min roll är att vara i vägen, att vara jobbig. Eftersom jag inte är en målspottare direkt, så får jag bidra på andra sätt, menar han.

De sex poäng som blev saldot efter de två senaste matcherna är ett välkommet tillskott och gör nytta för laget, menar Niklas.

– Det har varit en tuff inledning på säsongen, där vi inte har fått det resultat vi hade tänkt oss eller som vi ville ha, säger han. Det är bara att inse, det är inte så lätt när säsongen börjar med dåliga resultat.

Däremot är han nöjd med hur lagbygget ser ut och stämningen i gruppen.

– Det känns bra med många nya, säger Niklas. Vi har bra sammanhållning och mycket glädje i laget, och en bra inställning. Det kommer att komma vinster, tillägger han med eftertryck och förklarar att det är det som är charmen med hockey.
Rätt som det är har vi stolpe in och då har vi ett helt annat läge, säger Niklas som menar att det är viktigt att komma ihåg att även om man inte är det spelförande laget i alla matcher, så finns det fortfarande vägar att vinna.

– Det gäller att sätta sina lägen, menar han. Om vi håller tätt på 40 skott bakåt, men lyckas skjuta 15 varav 5 går in, så blir ju resultatet det vi vill.

Niklas konstaterar att det också är bra, rentav nödvändigt, att ha andra saker att tänka på i tillvaron än bara hockey.

Positiva saker utanför hockeyn kan leda till positiva saker på isen. I hans fall är en väldigt positiv sak i livet det faktum att han och sambon blir föräldrar för första gången i januari nästa år.

Grattis! Så härligt! En hockeyspelare kanske?

–Nja, det tror jag inte, skrattar Niklas. Hon ska nog få välja själv den sport hon vill ägna sig åt, om det alls blir sport, tillägger han.

Men det vore inte så dumt med en framgångsrik tennis- eller golfspelare i familjen…

Senaste inlägg