Information från den nya styrelsen!

Det har nu gått några dagar sedan föreningen höll årsmöte i Söndrumsskolan. Årsmötet resulterade i att föreningen nu har en till stora delar ny styrelse som tar vid. Jag som sitter bakom tangentbordet är sedan i måndags vald som ny ordförande i föreningen. Det är självklart en stor ära, men också en stor utmaning att få möjligheten driva verksamheten framåt i en förening som jag varit verksam i under 20 år nu.  

 

För er som inte känner mig sedan tidigare så kan jag kort bara skriva några rader om mig själv. Jag flyttade hit från Småland för 20 år sedan nu för att jag fick möjligheten att spela ishockey i Halmstad Hammers samtidigt som jag fick jobb som lärare i staden. Efter 6 år som spelare lade jag år 2003 skridskorna på hyllan som aktiv i Hammers. Något år därefter engagerade jag mig i föreningen i samband med att min äldsta son började träna i Hockeyskolan. Sedan dess har jag haft förmånen att vara en del av ledarstaben i det laget som i huvudsak har haft killar och tjejer födda 2006. De senaste två åren har jag varit ungdomsansvarig i föreningen. Där har jag haft förmånen att träffa och lära känna många av de ledare som idag verkar i föreningens ungdomsled och som är så enormt viktiga för att vi ska kunna bedriva en bra verksamhet för alla våra ungdomar. Just ungdomarna ligger mig väldigt varmt om hjärtat och denna sida ska vi fortsätta att utveckla på ett bra sätt. Rent yrkesmässigt så har jag sedan jag slutade spela aktivt jobbat med försäljning hos några olika arbetsgivare. Jag hoppas självklart att jag kan ta med mig en del av mina erfarenheter från arbetslivet in i föreningen.

 

Vi i styrelsen har ett jobb att förvalta och ta vid där den förra styrelsen lämnade. Det har varit några tuffa år för att få ordning på ekonomin den avgående styrelsen har lagt ned ett stort jobb och fokuserat på de ekonomiska frågorna. Ekonomin är något som vi i styrelsen kommer ha fortsatt stort fokus på att jobba med. I det korta perspektivet så kommer vi skapa oss en bild över vad vi behöver göra för kommande verksamhetsår och det kommer vi också presentera under det extra årsmötet som vi kommer kalla till under augusti månad. Innan dess ska jag och övriga styrelsen ha en genomgång av årets bokslut tillsammans med våra revisorer och efter det kommer vi sedan kalla till ett extra årsmöte någon gång i augusti.

 

Kommande säsong firar hockeyn 50 år och vi kommer planera för att ha några olika aktiviteter kopplat till detta. Det är dock en rad evenemang som inte enbart kommer anspela på 50 års firandet. Sommarhockeyskolan har vi under v28-29 tillsammans med Svenska Hockeyskolan. Under vecka 33 kommer vi ha vår egen internvecka för våra ungdomar. Detta kommer vi återkomma till inom kort. Avslutningen på vecka 33 kommer ett av Sveriges absolut bästa lag det senaste decenniet, nämligen Skellefteå hit för att träna och spela två matcher. Allt detta innan säsongen kommer igång på allvar!

 

Styrelsens ambition är att löpande förse er med information om föreningen så ni vet vad som händer och är på gång. Det är dock så att alla rutiner inte finns där ännu och skulle något fallera utifrån informationsflödet så hoppas jag på viss förståelse för detta nu initialt innan allt har satt sig. Ni som varit med ett tag vet att det är ganska mycket jobb att driva runt en förening och det finns alltid plats för någon till att hjälpa till om man vill. Dörren står öppen och det är bara att höra av sig till oss om det finns intresse av att hjälpa till med något särskilt. Ni kan i så fall maila till kansli@halmstadhockey.se så tar vi kontakt med er.

 

Jag hoppas på samma stora engagemang även kommande säsong från er medlemmar för att kunna driva föreningen fortsatt framåt!

 

Nedan finner ni också en kort presentation av övriga personer i styrelsen för Halmstad Hockey.

 

På återhörande!

 

Hälsningar Patrik Emvall

Ordförande Halmstad Hockey

 

 

Ledamöter

Jeanette Malmgren Baard, som förälder till två hockeyspelande killar var hon bl a med och grundade det som blev 01-ornas lag eftersom ett sånt inte fanns när Rasmus vill spela hockey. Hon var också en briljant materialförvaltare för inte bara äldre sonen Erik, utan för alla 99-orna, för ett par år sedan.  Jeanette är skräddaren och textilläraren från Bohuslän som blev Ica-handlare i Hishult.

Maria Runsten, har varit engagerad i Hammers via sonen Adrian som spelar hockey, men också i marknadsgruppens arbete och nu även i styrelsen. Ni har säkert träffat henne i hallen under A-lagets matcher då hon har sålt halva potten lotter under många år. Maria är speciallärare/specialpedagog på Lummerskolan i Halmstad.

 Hans-Erik Backman, är bosatt i Holm och engagerad i föreningen genom barn som spelar hockey. Han har tidigare varit aktiv som både ledare och i styrelsen i Halmstad Innebandyklubb som grundades 1989 och var länge engagerad i utvecklingen av den föreningen. Han har också varit ledare för Hallands distriktslag i innebandy under ett par år, både som assisterande men också som huvudtränare. Han har också ett föreningsförflutet i Halmstad Bordtennisklubb. Han har lång erfarenhet av marknadsföring och försäljning och var en av grundarna till badrumsföretaget NORO 2007, som vid årsskiftet fusionerades med Hafa där han idag verkar.

Anette Pärna, är väl bekant med hockeyn i Halmstad genom sonen Martin, som efter fyra säsonger på annat håll (i Troja och Värnamo) återvände förra hösten till A-laget.  Även om styrelsearbetet är nytt för henne, så har hon även tidigare varit engagerad i föreningen, i egenskap av kioskansvarig. Till vardags jobbar Anette med bokföring på Hotell Tylösand och kommer att tillföra bra kunskap och erfarenhet i styrelsearbetet och bidra till den kontinuerliga styrningen och uppföljningen av ekonomin.

 

Suppleanter

Håkan Strömqvist, är ganska nyinflyttad och har bara bott ett par år i Halmstad.
Håkan arbetar idag med näringslivsutveckling och etableringsfrågor på Halmstad Näringslivsbolag, ett arbete han känner väl sedan åren i Timrå som näringslivschef och
näringslivsutvecklare och han var även företagsrådgivare för Almi i Västerbotten innan dess. Han har ett förflutet som hockeyspelare, började i Sollefteå och spelade i MoDo i unga år i elitserien och hann även med tio säsonger i Skellefteå innan han pensionerade sig från hockeyn.

Johan Andersson, är distriktsläkare på Vallås VC och har ett passionerat intresse för hockey och har följt föreningen under många år och lika entusiastiskt som han har glatt sig åt våra framgångar, lika mycket har han sörjt motgångarna. Johan gjorde något lika välkommet som ovanligt – han skrev en hälsning till valberedningen att han ställer sig själv till förfogande för styrelseuppdrag. Och eftersom Johan direkt ville bidra på alla tänkbara sätt så har han redan etablerat sig i marknadsgruppen, liksom att han direkt gick in som läkarresurs till A-laget och har under våren, tillsammans med Simon Bakkiuoi påbörjat arbetet med ett medicinskt team kring A-laget.

Senaste inlägg
Kontakta oss

Vi är inte här just nu men skicka ett meddelande så återkommer vi snarast!

Inte läsbart? Få ny text. captcha txt