Tredje rak (med intervju)

Hammers tog ikväll sin tredje raka seger i kvalserien sedan man besegrat Värnamo GIK med 2-1.

Marcus Borgh såg tidigt till att Hammers tog ledningen med 1-0. I slutet av första perioden fick så ett gyllene läge när Värnamo drog på sig en 5+20 minuters utvisning. #15 Sebastian Nilsson fick en armbåge i huvudet men det verkar inte som det blev värre än lite huvudvärk. Knappt 4 minuters pp avslutade den första perioden men det blev inga fler mål.

Det blev dock ändring när andra perioden drog igång. Hammers hade drygt1 minut kvar i powerplay men behövde bara 23 sekunder på sig så stod det 2-0. Lagkapten Jesper Johansson satte 2:an.

I andra perioden fick Hammers chans att spela 5 mot 3 efter att först gamla bekantingen Pierré Nilsson-Grans fått 2 minuter för hooking och sedan Värnamo åkt på en 2+2 efter att #60 Martin Pärna fått ett klubbskaft upp i ena ögonbrynet. Men inte heller nu blev det något mål.

I tredje så verkade vi mest bevaka ledningen men efter 4:55 så blev det spännande när Värnamo fick reducerat till 2-1. Närmare än så kom man dock inte även om man i slutet plockade ut sin målvakt. Hammers vann rättvist men vist blev det lite spännande i slutet.

Man befäster därmed sin topplacering i kvaltabellen.

På onsdag tar vi emot Kalmar HC i Kvalslanten = fritt inträde för alla.

Senaste inlägg